1. Home
  2. Hert en ree

Hert en ree

Hert en Ree behoren beide tot de categorie grofwild. Herten leven in roedels en houden zich het liefst op in grote, dichte bossen en dichtbegroeide moerassen. Amsterdam en omstreken kan vanaf nu genieten van haar eigen lokale wild. Exclusief bij Poeliersbedrijf Lelie en rechtstreeks vanuit de Amsterdamse waterleidingduinen presenteren wij u Amsterdams damhert. Een damhert uit dit gebied weegt tussen de 20 en 35 kilogram. Het vlees van het Amsterdams damhert is rood van kleur, zeer mals en heeft een milde wildsmaak. Hier door is het erg toegankelijk voor uw klanten. Het jachtseizoen van het Amsterdams damhert loopt van 15 november 2018 tot en met 31 maart 2019. De jacht op het Damhert is belangrijk voor het behoud van het gebied en de damherten zelf. Door de aantallen te reguleren zal overbevolking tegengegaan worden. Ter illustratie, ooit werden in het gebied 300 reeën en 300 damherten uitgezet. Van de reeën zijn nog maar 6 over en de damhertpopulatie is vertienvoudigd. 

De ree hoort tot het meest edele wild. Ree mag je niet verwarren met hert. Een hert is beduidend groter en zwaarder dan een ree, het wordt zo groot als een paard, tot 1.40 meter. Reeën worden niet groter dan een hond, zo’n 70 cm hoog. 

De ree leeft in roedels over Europa verspreid van Schotland en Midden-Zweden tot aan de Middellandse Zee en wordt ook aangetroffen in delen van Azie. Binnen het gebied dat hij bewoont, geeft de ree de voorkeur aan jong boomloof, hij wordt echter ook in grotere bossen aangetroffen waar veel laaghout is. Het voedsel bestaat uit blaadjes en loten van verschillende soorten loofbomen, jong koolzaad, gerst, haver, erwten en klaver. Reeën zijn lekkerbekken en dat proef je aan hun vlees, ze eten kruiden, knoppen van bomen, gewassen en zachte blaadjes. 

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Bekijk ook eens de volgende producten:

Menu
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw