1. Home
  2. Blije-Ilper kip

Blije-Ilper kip

Scharrelkip met overdekte uitloop heeft één ster Beter Leven gekregen van de Dierenbescherming. Dat maakt deze kip een bewuste keuze.

Leefomstandigheden van de scharrelkip

De stallen van de scharrelkippen zijn voorzien van een overdekte scharrelruimte. De overdekte uitloop beslaat circa 25% van de oppervlakte van de stal. De uitloop biedt naast buitenlucht, ook veel (zon)licht. Dat zorgt voor een natuurlijk dag- en nachtritme. Scharrelkippen krijgen elke dag 100% plantaardig voer dat voor meer dan 70% uit granen bestaat. De kippen zijn van een robuuster en langzamer groeiend ras. Dat maakt de smaak van scharrelkip echt onderscheidend: steviger, malser en voller.

Volop afleiding

De leefomgeving is volop voorzien van materialen om lekker in te kunnen scharrelen. De kippen kunnen gebruik maken van strobalen, schuilplekken en stofbaden.

Strenge eisen aan het hele proces

Scharrelkip met overdekte uitloop heeft één ster Beter Leven toegekend gekregen en voldoet aan de door de EU opgestelde normen. Om scharrelkip te mogen leveren wordt voor het gehele proces een IKB-eis (Integrale Keten Beheersing) gesteld: van de fokker, de broederij, de stal waar de kippen leven, de slachterij tot en met de verpakker. Alle stappen voldoen aan de strenge IKB-normen.

Product

Blije Ilper scharrelkip
Blije iper kipfilet

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Bekijk ook eens de volgende producten:

Menu