Wild

  1. Home
  2. /
  3. Wild

Biologisch wild bestaat niet; een wild dier bepaalt immers zelf wat en wanneer hij eet! Een dier in het wild kiest instinctmatig het juiste en beste voer. Het weet van nature wat goed voor hem is. Dát is de basis voor goed en lekker vlees. Belangrijk om te weten is dat in Nederland geen wild voor de jacht wordt uitgezet en niet wordt opgejaagd; een dier zonder stress geeft mals vlees met een pure smaak.

Download hier onze wild folder en wildlijst voor meer informatie over ons wild assortiment.

Het ultieme scharrelvlees

Wild is het ultieme stuk scharrelvlees: puur en schoon, zoals de natuur het bedoeld heeft. Wild eten past in deze tijd, het voldoet aan de grote vraag naar biologisch verantwoord voedsel. En het mag dan traditioneel vooral in het najaar worden gegeten. Het meeste wild dat wij verkopen komt uit Frankrijk en Engeland. Uit grote natuurgebieden waar de herten, fazanten, patrijzen en ander wild vrij rondlopen en hun eigen kostje bij elkaar scharrelen. Daarnaast hebben we, zij het op kleine schaal, ook schitterend wild van eigen bodem. Denkt u aan wild zwijn, hert en ree van de Veluwe, of wilde eend, duif en patrijs.

Voor informatie en inspiratie over de bereiding van wildproducten kijk op de website van onze branchevereniging: www.wildplaza.com.

Kip mag dan geen wild zijn, ook onze kipproducten zijn van de hoogste kwaliteit. Bovendien staat ook voor deze productgroep het dierenwelzijn bij ons voorop. Kijkt u in onze folder ‘De Blije Ilperkip’ om te zien hoe wij met scharrelvlees werken. Een bewuste keuze die beter is voor de kip, maar ook voor de kwaliteit en bij uitstek natuurlijk voor de smaak van het vlees. Ook hierbij bieden wij u keuze uit een breed scala aan producten. Naast de Blije Ilperkip kunt u denken aan de Kemper scharrelkip, de biologische Kemper landhoen of ons Franse gevogelte. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor gebraden en gerookte kipproducten, malse kipsaté en –shaslik enzovoort.

 

Wildkalender

Wanneer is welk wild verkrijgbaar?

JANFEBMRTAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Houtduif
Wild Konijn
Ree
Wild Zwijn
Wilde Eend
Damhert
Edelhert
Haas
Wilde Gans
Fazant

Heeft u nog vragen? Wij beantwoorden ze graag: u kunt ons bellen op 020-482 65 35 of stel uw vragen via het contactformulier.

Menu