TOP

Q&A

Vraag: Wat doet Rob Lelie aan verantwoorde producten?

Antwoord: Met onze producten willen we bijdragen aan een gezond, gevarieerd en veilig menu. Daarbij hebben we een verantwoordelijkheid naar milieu, dier en mens. Om ook in de toekomst succesvol te zijn, is innovatie voor ons van levensbelang. Elke dag werken we aan het nog smaakvoller maken onze producten. Maar we gaan verder.

Vraag: Wat doet Rob Lelie aan innovatie?

Antwoord: We willen ook voorop blijven lopen in processen, ingrediënten, verpakking en duurzaamheid. Daarom werken we samen met een groot aantal instellingen en innovators. Constant zoeken we de verbinding met mensen die, net als wij, in hun vakgebied voor vooruitgang gaan. Juist door deze kennis te delen, vormen we een bijzonder kennisplatform. En dat stelt ons in staat op een betere, slimmere en duurzamere manier onze doelen te behalen.

Vraag: Hoe kijken wij naar voedselproblematiek?

Antwoord: De wereld van voedsel verandert volop. De wereldpopulatie groeit, natuurlijke hulpbronnen staan onder druk, energie- en productiekosten stijgen. Toch wil iedere consument lekker, gezond, gevarieerd, veilig en bewust (blijven) genieten. En dat tegen een betaalbare prijs. Hier zoeken wij voortdurend naar een goede balans.

Vraag: Waar komt Blije-Ilper kip vandaan?

Antwoord: Blije-Ilper kip is echte Hollandse Scharrelkip. Afkomstig van broederijen uit geheel Nederland. Wij hebben een eigen naam gegeven aan dit topproduct omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit en de smaak. Daarvoor sta ik persoonlijk (Rob Lelie) in.

Vraag: Wat is scharrelkip?

Antwoord: Scharrelkip heeft 1 ster van het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming gekregen. U weet daarom zeker dat deze kip is opgegroeid in betere leefomstandigheden: Het is vlees van een langzamer groeiend ras; De kippen hebben altijd daglicht en vers stro gehad; En een groot deel van de ruimere stallen heeft een overdekte vrije uitloop.

Vraag: Waar staat Rob Lelie voor?

Antwoord: Ons bedrijf bestaat inmiddels 25 jaar. Onze familie ‘zit’ al 50 jaar in het poeliersvak. Vakbekwaamheid en expertise is van generatie op generatie overgegaan. Onze vakkennis combineren wij met stiptheid en kwaliteit. Afspraak is afspraak.

Vraag: Verkoopt Rob Lelie ook meer dan scharrelkip?

Antwoord: Wij verkopen naast scharrelkip ook kip met 2 en 3 sterren Beter Leven Keurmerk en biologische kip. Daarnaast leveren wij een breed assortiment wildproducten.

Vraag: Zit er ook antibiotica in Blije-Ilper kip?

Antwoord: Wij werken hard aan antibiotica vrije scharrelkip. Op dit ogenblik wordt er sporadisch en alleen preventief antibiotica gebruikt. Blije-Ilper kip is nagenoeg antibiotica vrij.